fbpx

Pomidorai Savo Sultyse

Savo Sultyse Marinuoti Pomidorai Be Sterilizavimo: Lengvas Būdas Konservuoti

Ar ieškote paprastesnio būdo konservuoti pomidorus be varginančios sterilizacijos? Turime jums puikią žinią – galite marinuoti pomidorus jų pačių sultyse be jokio vargo! Šis receptas leis jums mėgautis skaniais, natūraliai konservuotais pomidorais ištisus metus.

Pomidorai Savo Sultyse

Ingredientai

  • 2 kg prinokusių pomidorų
  • 2 šaukštai druskos
  • 2 šaukštai cukraus
  • Prieskoniai pagal skonį (lauro lapai, juodieji pipirai, gvazdikėliai)

Gaminimo eiga

  1. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos griežinėliais arba ketvirčiais, priklausomai nuo dydžio.
  2. Sudėkite pomidorus į didelį dubenį, suberkite druską, cukrų ir prieskonius. Išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  3. Pomidorus su prieskoniais sudėkite į švarius stiklainius, stipriai suspausdami, kad išsiskirtų sultys.
  4. Stiklainius užpildykite iki viršaus pomidorų sultimis. Jei sulčių neužtenka, galite papildyti verdančiu vandeniu.
  5. Sandariai uždarykite stiklainius ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje. Pomidorai bus tinkami vartoti po 2-3 savaičių.

Štai ir viskas – skanūs, savo sultyse marinuoti pomidorai pagaminti be jokios sterilizacijos! Mėgaukitės jais su mėsos patiekalais, sumuštiniu ar tiesiog vieni kaip užkandžiu.

Patarimas: Eksperimentuokite su įvairiais prieskoniais, tokiais kaip česnakais, čili pipirais, rozmarinais ar petražolėmis, kad suteiktumėte pomidorams unikalų skonį.

Skanaus!