Savo Sultyse Marinuoti Pomidorai Be Sterilizavimo: Lengvas Būdas Konservuoti
Ar ieškote paprastesnio būdo konservuoti pomidorus be varginančios sterilizacijos? Turime jums puikią žinią – galite marinuoti pomidorus jų pačių sultyse be jokio vargo! Šis receptas leis jums mėgautis skaniais, natūraliai konservuotais pomidorais ištisus metus.
Ingredientai
- 2 kg prinokusių pomidorų
- 2 šaukštai druskos
- 2 šaukštai cukraus
- Prieskoniai pagal skonį (lauro lapai, juodieji pipirai, gvazdikėliai)
Gaminimo eiga
- Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos griežinėliais arba ketvirčiais, priklausomai nuo dydžio.
- Sudėkite pomidorus į didelį dubenį, suberkite druską, cukrų ir prieskonius. Išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
- Pomidorus su prieskoniais sudėkite į švarius stiklainius, stipriai suspausdami, kad išsiskirtų sultys.
- Stiklainius užpildykite iki viršaus pomidorų sultimis. Jei sulčių neužtenka, galite papildyti verdančiu vandeniu.
- Sandariai uždarykite stiklainius ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje. Pomidorai bus tinkami vartoti po 2-3 savaičių.
Štai ir viskas – skanūs, savo sultyse marinuoti pomidorai pagaminti be jokios sterilizacijos! Mėgaukitės jais su mėsos patiekalais, sumuštiniu ar tiesiog vieni kaip užkandžiu.
Patarimas: Eksperimentuokite su įvairiais prieskoniais, tokiais kaip česnakais, čili pipirais, rozmarinais ar petražolėmis, kad suteiktumėte pomidorams unikalų skonį.
Skanaus!